Vanessa Macias

In de afgelopen 20 jaar heeft zij gewerkt met jongeren binnen alle settingen. Zij is begonnen met les geven aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en na het behalen van haar diploma hbo social pedagogische hulpverlening, is zij gaan werken in leefgroepen binnen een aantal organisaties in Noord-Holland.

Haar grootste carrière uitdaging begon toen zij in Alkmaar een baan vond als ambulant jongerenwerker/tienerwerker en zij heeft dit 11 jaar lang met veel plezier gedaan.

In dit werk heeft Vanessa veel ervaring opgedaan en veel geleerd over de straatcultuur waar jongeren in leven en wat hun normen en waarden zijn. Zij is zich gaan verdiepen in de kwetsbare jeugd met complexe problematiek en hoe zij hen het beste kon ondersteunen om toch te kunnen werken naar een kans op een goede toekomst. Vanuit hier is haar passie voor StraatGeluid en jongerencoaching ontstaan. Inmiddels werkt zij hier bijna 7 jaar.

Vanessa: ‘’Samen met de jongere maken we goede en slechte tijden mee. Ik mag binnen komen in hun belevingswereld. Samen met hen, vanuit nog verborgen talenten en dromen, maken we een toekomst plan en samen gaan we die per stap achterna.”