Pieter Pieters

Pieter Pieters is eigenaar van het gelijknamige trainingsbureau Pieter Pieters. (Voorheen Ehwaz, EHBA en schapenworkshop.nl). Hij is geboren op 15 juni 1962 te Den Haag. Samen met zijn vrouw woont hij in Broek op Langedijk en mag de vader zijn van, inmiddels 4 volwassen kinderen, netjes verdeeld over twee jongens en twee meiden. 

Hobby's: Lezen, (primitief) kamperen en het verzorgen van schapen, geiten en Schotse Hooglanders in de duinen van Heemskerk.

Pieter gaf van 1981 tot 1995 cursussen bij Scouting Nederland en trainde vrijwilligers van de kindertelefoon in Beverwijk. Daarnaast gaf hij geregeld trainingen binnen de jeugdhulpverlening. In mei 2001 startte hij zijn eigen trainingsbureau Ehwaz. Hij combineerde dit met een 50% baan als leidinggevende in de jeugdzorg, maar sinds 2008 is zijn trainingsbureau weekvullend.

Naast missie en visieontwikkeling, samenwerkingstrainingen en communicatie trainingen, vormden de agressietrainingen altijd de hoofdmoot. Hierdoor ontwikkelde hij zich tot specialist in het omgaan met agressie in de zorg. Een logische stap was dan ook dat Ehwaz in januari 2015 verder ging onder de naam EHBA, wat staat voor Echte Hulp Bij Agressie.

In juni 2020 kon hij weer terugkijken op een paar leuke ontwikkelingen. De schapenworkshops nemen een belangrijke plek in de weekagenda. De workshops Mailbox de baas worden enthousiast afgenomen en de agressie trainingen zijn wat meer naar de achtergrond aan het verschuiven. En al deze activiteiten hebben te maken met ontspanning.
In augustus 2020 heeft hij dit verder vorm gegeven. De verschillende handelsnamen EHBA, Schapenworkshop.nl zijn vervangen door één bureaunaam: Pieter Pieters.
De ondertitel "ontspanning de baas" verwijst naar de 4 belangrijkste producten welke allemaal in grote mate betrekking hebben op ontspannen:

  • Schapen de baas
  • Mailbox de baas
  • Agressie de baas
  • Jezelf de baas