Marcel Ravier

Marcel Ravier is zelfstandig gevestigd psycholoog (NIP) en familie mediator (MfN) werkzaam op het gebied van de gezins(systeem)gerichte hulpverlening en conflictoplossing. Hij is gespecialiseerd in ouderschaps- en opvoedingskwesties in situaties van scheidings- en expartner-problematiek.

Naast zijn werk als psycholoog-mediator verzorgt hij trainingen en cursussen aan HBO-professionals in onder meer Motiverende Gesprekvoering (MGV), Systemisch Hulpverlenen binnen de Jeugdzorg en Complexe Scheidingen.

Marcel heeft jarenlang gewerkt als gedragswetenschapper binnen de Crisisdienst Jeugd en de Jeugdbescherming, en recentelijk binnen een gemeentelijk CJG. Op dit moment volgt hij een aanvullende opleiding als systeemtherapeut (NVRG), met als specialisaties ‘kinderen en jeugd’ en de ‘hechtings- en emotie’-gerichte benadering.

Hij heeft een brede kennis en deskundigheid van het actuele veld van de jeugdzorg en de gezins- en relatietherapie. Hij is een enthousiaste en uitdagende trainer, wiens sterke drive het is om zijn brede theoretische en pragmatische expertise te verbinden met de concrete en soms erg weerbarstige vraagstukken van de dagelijkse hulpverlenerspraktijk.