Bij Parlan hebben we de ambitie steeds meer ervaringsdeskundigheid in te zetten en onze (ex) cliënten te ondersteunen om ervaringsdeskundige te worden. Hiervoor hebben we een prettige samenwerking met De Hoofdzaak die onder andere de mensen opleidt.

Het begrip ervaringsdeskundigheid komen we nu al wat langer tegen. Je mag over ervaringsdeskundigheid spreken wanneer iemand een specifieke ervaring heeft gehad (bijvoorbeeld ervaring met jeugdhulp als kind) en daar een opleiding ervaringsdeskundigheid over heeft gevolgd. Deze mensen hebben geleerd hoe hun ervaring in te zetten om anderen te helpen zonder zelf weer last te krijgen van deze ervaringen.

Nieuwe bijeenkomst met ervaringsdeskundige jongeren
Afgelopen mei is er een bijeenkomst geweest met ervaringsdeskundige jongeren. Ze vertelden wat hen wel en niet geholpen had en medewerkers konden een casus voorleggen. Aangezien er vraag om herhaling is, is er een tweede bijeenkomst georganiseerd op donderdag 26 september vanaf 15:30. Geef je op via deze link. Tijdens deze bijeenkomst zal aandacht worden besteed aan de vraag wanneer je een ervaringsdeskundige kan inzetten.

                                                             

deskundiginjeugdhulp.nl

Een kennisplatform door Parlan en verschillende ketenpartners

Correspondentieadres:

Van der Lijnstraat 9
1817 EH  Alkmaar

06 11 04 04 02

DeskundigInJeugdhulp@outlook.com 

 

 

 

 

Deel deze pagina