De geit en zijn vriendjes

Begint op maandag 10 mei 2021 13:00 uur
Regio's Zuid-Kennemerland, IJmond, Regio Alkmaar, West-Friesland, Kop van Noord-Holland
Sector Studenten, Pleegouders, Gezinshuisouders, Lokale teams, Welzijn, Onderwijs, Kinderopvang, Jeugdhulp
Functiegroep Jeugdzorgwerker
Locaties en tijden

Datum: 10 mei 2021

Tijd: 13.00-17.00 uur

Locatie: 
Parkhuis Oude Kwekerij
Jan van Scorelkade 7b
1817 GE Alkmaar

Zie routebeschrijving

Omschrijving

Hoe communiceer jij als professional gemakkelijker met kinderen, een gezin, ouders of systeem? In antwoord op deze vraag ontwikkelde Peter Janssen de methode ‘De Geit en zijn vriendjes’.

Met ‘De Geit en zijn vriendjes’ leren mensen zichzelf en de omgeving te karakteriseren met dierenplaatjes. Met behulp van dieren maken zij hun emoties en de diepere laag daaronder beter verstaanbaar. Hierdoor valt de druk van ‘het gesprek’ weg en kunnen zij zich eenvoudiger open stellen!

Oók voor volwassenen en adolescenten! Inmiddels is gebleken dat deze leuke methodiek zeer bruikbaar is voor de leeftijd 4-99. Het is zinvol voor iedereen die met mensen werkt op leer-, coachings- of therapeutisch vlak.

Vijf jaar geleden ben ik zelf begonnen om op deze manier te werken. Dit werkte zo goed dat ik na twee jaar deze leuke en effectieve manier van werken met collega’s ben gaan delen. Meer dan 200 (!) professionals zijn momenteel getraind in ‘De Geit en zijn vriendjes’ en werken er mee in hun praktijk van alledag.

Inmiddels heeft ‘De Geit en zijn vriendjes’ ook een ontwikkeling doorgemaakt. Met de diversiteit aan professionals van uiteenlopende werkvelden werd ‘De Geit’, naast betekenisvolle gesprekken met kinderen, ook ingezet in gezinnen, bij volwassenen, bij intervisie. En wat bleek. Ook hier had deze methodiek het prima naar zijn zin. Vandaar dat met de onlangs verschenen 3e druk van deze methode op de achterkant de lezen staat: Voor 4 – 99 jaar.

Ik nodig je graag uit om jezelf te hierin vaardig te maken tijdens een training. In een bijeenkomst van 4 uur neem ik je mee van de theoretische fundering naar de praktische uitvoering in de verschillende varianten.

Na succesvol doorlopen van de training krijgt de deelnemer de kaarten behorende bij de methode mee naar huis. 46 dieren afbeeldingen met beschrijvingen en twee vragensets. Een vragenset over de persoon zelf en een vragenset over de persoon en diens netwerk.

Inhoud van de training:

  1. Introductie. Op een passende manier kennis maken met elkaar. Achtergrond & voorbeeld casus. 
  2. Het fundament. Kennis maken met de methodische bouwstenen van deze manier van werken op een interactieve en ervaringsgerichte manier. 
  3. Bezig met het kaartspel De Geit en zijn vriendjes. (Elke deelnemer krijgt na afloop van de training een kaarten set met 46 dierenafbeeldingen inclusief beschrijving, twee vragensets en de handleiding mee naar huis)
  4. Evaluatie, toets en certificaat.
  5. Afsluiting en (hoe) verder… 

Belangrijk: Lees ter voorbereiding dit artikel.

Over de trainers

Peter Janssen

Peter Janssen is trainer, opvoedadviseur, psycholoog en bedenker van de methodiek om te praten met kinderen, ‘De Geit en zijn vriendjes’....     Lees meer »

 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze training? Kijk dan op de website.

Deze training wordt geboden door:

       

Uw inschrijving wordt doorgegeven aan de trainer, die de facturatie zal verzorgen.

€ 170,-
6,5 Registerpunten
SKJ204523

Wordt jouw training vergoed?

Vaak wordt deskundigheidsbevordering (deels) vergoed door de werkgever. Overleg met je leidinggevende of dat voor deze opleiding voor jou ook mogelijk is.

deskundiginjeugdhulp.nl

Een kennisplatform door Parlan en verschillende ketenpartners

Correspondentieadres:

Van der Lijnstraat 9
1817 EH  Alkmaar

06 11 04 04 02

DeskundigInJeugdhulp@outlook.com 

 

 

 

 

Deel deze pagina