Beroepsstandaard Jeugd en Gezinsprofessional basis

Begint op Datum volgt bij voldoende aanmeldingen
Regio's Zuid-Kennemerland, IJmond, Regio Alkmaar, West-Friesland, Kop van Noord-Holland
Sector Lokale teams, Jeugdhulp
Functiegroep Jeugdzorgwerker
Locaties en tijden

Datum:
onbekend

Tijden:
Een dagdeel van 3 uur

Locatie:
nader te bepalen

Omschrijving

Professionele autonomie is een belangrijk thema in de Jeugdwet. Hbo-geschoolde jeugdzorgwerkers zijn daarom verplicht om aan te tonen, dat zij bekend zijn met de beroepsstandaard. De beroepsethische standaard is de beroepscode. Deze basistraining informeert uitvoerende jeugdzorgwerkers over de Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker, richtlijnen (samen de beroepsstandaard), het tuchtrecht, professionele autonomie en alle implicaties hiervan voor het dagelijks werk.  De training richt zich op het herkennen en analyseren van morele dilemma's in de dagelijkse praktijk. Met behulp van een stappenplan leren de deelnemers structuur aan te brengen in de materie. Dit geeft handvatten bij het omgaan met ethische dilemma's, zowel in het werken met cliënten als in relatie tot de werkgever. 

Na deze training kun je de verplichte verdiepende training volgen, zie de informatie bij de verdiepende training van Beroepsstandaard Jeugd- en Gezinsprofessional elders op deze website.

Over de trainers

Lennie Haarsma

Lennie Haarsma is maatschappelijk werker en jurist. Zij werkt sinds 2004 als ZZP’er onder de naam Haar van Haarsma en geeft veel...     Lees meer »

 

Meer informatie

De basistraining Beroepsstandaard Jeugd- en Gezinsprofessional is verplicht voor de eerste herregistratie SKJ en moet eerst gedaan worden voordat de verdiepende training Beroepsstandaard Jeugd- en Gezinsprofessional kan worden gedaan. Ook de verdiepende training is verplicht voor de eerste herregistratie.

De trainingen worden aangeboden door

€ 65,-
Parlan medewerkers: Je kunt met je leidinggevende bespreken of deze training (deels) betaald kan worden uit het (de-)centraal of persoonlijk opleidingsbudget.
4 Registerpunten
SKJ

Dit is een voorintekening

Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een datum vastgesteld, dus schrijf je in als je interesse hebt!

Wordt jouw training vergoed?

Vaak wordt deskundigheidsbevordering (deels) vergoed door de werkgever. Overleg met je leidinggevende of dat voor deze opleiding voor jou ook mogelijk is.

deskundiginjeugdhulp.nl

Een kennisplatform door Parlan en verschillende ketenpartners

Correspondentieadres:

Van der Lijnstraat 9
1817 EH  Alkmaar

06 11 04 04 02

DeskundigInJeugdhulp@outlook.com 

 

 

 

 

Deel deze pagina