Datum:
De datum wordt vastgesteld bij voldoende aanmeldingen.
Tijd:
De training beslaat 3 dagdelen van 9.00 uur tot 12.30 uur.
(Inloop met koffie en thee is van 08.45 uur tot 09.00 uur)
Locatie:
De locatie wordt later bepaald
Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en jongeren roept zorg op. Sensoa ontwikkelde samen met Movisie een methodiek om seksueel gezond én seksueel grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren te duiden en bij te sturen. Deze methodiek noemt men het Vlaggensysteem.
Met behulp van criteria toetst een professional of het gesignaleerde gedrag passend is voor het kind of de jongere in kwestie. Het Vlaggensysteem zet de criteria op een rij en koppelt dit aan een gekleurde vlag.
Daarbij krijgt de professional handvatten om het gedrag te bespreken en te beïnvloeden. In gesprek met collega’s, kinderen en jongeren en hun ouders.
Dagdeel 1 gaat over de gezonde seksualiteit, herkennen van gezond seksueel gedrag (groen gedrag), wat is leeftijdsadequaat, seksueel gedrag. En ook dit kunnen bespreken met kinderen, jongeren en ouders.
Dagdeel 2 gaat over de methodiek en het toepassen aan de hand van diverse situaties.
Dagdeel 3 staat eigen casuïstiek centraal. Het duiden en het geven van pedagogische reacties; wat ga je zeggen en hoe.
Michelle Steenbeek heeft ruim 25 jaar gewerkt als maatschappelijk werker, gezinscoach in de jeugdhulpverlening, Jeugd-GGZ en gehandicaptenzorg.... Lees meer »
Seksuologisch hulpverlener Renna Himonetos werkt sinds 1998 bij Parlan als ambulant hulpverlener. Ze heeft deelgenomen aan projecten... Lees meer »
Vlaggensysteem is een methode om seksueel gedrag te duiden én pedagogisch te kunnen handelen. Vandaar dat het het beste is om deze training PER TEAM te volgen.
Bij de start van de training worden de persoonlijke doelen en vragen geïnventariseerd zodat de training op maat kan worden gemaakt.
Rondom het Centraal Bureau van Parlan kan men beperkt parkeren, kijk hier naar de alternatieven.
De training wordt u aangeboden door
Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een datum vastgesteld, dus schrijf je in als je interesse hebt!
Vaak wordt deskundigheidsbevordering (deels) vergoed door de werkgever. Overleg met je leidinggevende of dat voor deze opleiding voor jou ook mogelijk is.
Een kennisplatform door Parlan en verschillende ketenpartners
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
DeskundigInJeugdhulp@outlook.com