Gerelateerd

Wordt jouw training vergoed?

Vaak wordt deskundigheidsbevordering (deels) vergoed door de werkgever. Overleg met je leidinggevende of dat voor deze opleiding voor jou ook mogelijk is.

Help ik heb een crisis!

Begint op Datum volgt bij voldoende aanmeldingen
Regio's IJmond, Regio Alkmaar, West-Friesland, Kop van Noord-Holland
Sector Lokale teams, Jeugdhulp
Functiegroep Jeugdzorgwerker
Locaties en tijden

Datum:wordt nader bepaald

Duur: 1,5 uur

Locatie: wordt nader bepaald

Omschrijving

We kennen het allemaal: je krijgt een telefoontje van het gezin waar je vorige week nog op huisbezoek bent geweest. Je luistert naar het verhaal en weet al snel: het is crisis. Iedereen reageert daar natuurlijk anders op: de een gaat bijvoorbeeld in overleg met een collega en de ander gaat in de actie. Tijdens de workshop willen we stilstaan bij de overwegingen die je maakt vanaf het moment dat het telefoontje binnenkomt. Wat laat je en wat ga je wel doen? Hoe reageer je zelf op een crisis en wat maakt het jouw crisis? Welke mensen betrek je en waar baseer je keuzes op? Ons doel is om op een interactieve manier ervoor te zorgen dat je na de workshop de deur uitloopt en weet wat jou typeert in een crisis. Daarbij staan we stil bij risicogestuurde zorg: wat is het en wat heb ik daaraan? We staan stil bij samenwerking voor veiligheid en samenwerken voor risicogestuurde zorg na onveiligheid in het gezin.

 

 

 

Over de trainers

Bernadette Korstman

Sinds 1994 werk ik bij Parlan en sinds 2010 heb ik de functie van Praktijkbegeleider samen met een collega voor alle werknemers. Daarnaast...     Lees meer »

 

Lenny Konijn

Ik werk sinds mei 2018 als gedragswetenschapper bij het ambulante team in Alkmaar. Daarnaast vervul ik de rol van Aandachtsfunctionaris...     Lees meer »

 

Meer informatie

Rondom het Centraal Bureau van Parlan kan men niet parkeren, kijk hier naar de alternatieven.

Deze workshop wordt aangeboden door:

GRATIS

Dit is een voorintekening

Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een datum vastgesteld, dus schrijf je in als je interesse hebt!

Wordt jouw training vergoed?

Vaak wordt deskundigheidsbevordering (deels) vergoed door de werkgever. Overleg met je leidinggevende of dat voor deze opleiding voor jou ook mogelijk is.

deskundiginjeugdhulp.nl

Een kennisplatform door Parlan en verschillende ketenpartners

Correspondentieadres:

Van der Lijnstraat 9
1817 EH  Alkmaar

06 11 04 04 02

DeskundigInJeugdhulp@outlook.com 

 

 

 

 

Deel deze pagina