Workshop Onderzoekend en Ontwerpend spelen

Begint op Datum volgt bij voldoende aanmeldingen
Regio's Zuid-Kennemerland, Regio Alkmaar, West-Friesland, Kop van Noord-Holland
Sector Welzijn, Onderwijs, Kinderopvang, Jeugdhulp
Functiegroep Jeugdzorgwerker
Locaties en tijden

Datum:
De datum wordt vastgesteld bij voldoende aanmeldingen.

Tijden:
Van 14.30 tot 16.00 uur

Locatie:
Benedictusschool 
J.P. Hasebroekweg 21
1851 CK Heiloo
072-5331857

Omschrijving

Deze workshop gaat over de inhoud van de inspiratiemap Onderzoekend en Ontwerpend spelen. De praktische lesideeën hebben in de groep hun waarde voor peuters en kleuters bewezen. Dit is een zeer veelzijdig en breed in te zetten inspiratiemap, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen, toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Allereerst een korte presentatie over de theorie uit de map en daarna gaan we zelf aan de slag met een aantal activiteiten. De activiteiten zijn gerelateerd een wetenschap en technologie bij het jonge kind (peuters en kleuters) uitgaande van materialen waar je makkelijk aan kan komen en laagdrempelig (dus je hoeft geen wetenschappelijke of technische achtergrond te hebben).

Door het zelf doen van de activiteiten kom je er achter wat het van jou zou vragen bij het uitvoeren van deze activiteiten in je werk (bijvoorbeeld welk materiaal zet je in, welke vragen stel je aan kinderen).

Edith Louman (hogeschooldocent Wetenschap en technologie) en Claudia Verdu (leerkracht basisonderwijs), Petra Telder (leerkracht en techniekcoördinator basisonderwijs), Martijn Weesing (leerkracht basisonderwijs hogeschooldocent Wetenschap en technologie) hebben deze inspiratiemap samen met Nanda Zonjee samengesteld. Een van hen zal ook een van de workshopleiders zijn. 

 

Over de trainers

Nanda Zonjee

Nanda Zonjee is leerkracht van een kleutergroep. Tevens is zij techniekcoordinator van Basisschool Benedictusschool in Heiloo.       Lees meer »

 

Meer informatie

De inspiratiemap is gratis te downloaden op de website: www.Iederkindeentalent.nl

GRATIS

Dit is een voorintekening

Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een datum vastgesteld, dus schrijf je in als je interesse hebt!

Wordt jouw training vergoed?

Vaak wordt deskundigheidsbevordering (deels) vergoed door de werkgever. Overleg met je leidinggevende of dat voor deze opleiding voor jou ook mogelijk is.

deskundiginjeugdhulp.nl

Een kennisplatform door Parlan en verschillende ketenpartners

Correspondentieadres:

Van der Lijnstraat 9
1817 EH  Alkmaar

06 11 04 04 02

DeskundigInJeugdhulp@outlook.com 

 

 

 

 

Deel deze pagina