Webinar Parallel Ouderschap

Binnen de scheidingshulpverlening valt tegenwoordig steeds vaker de term ‘Parallel (solo) Ouderschap’. Maar wat is dat nu eigenlijk?
Wat zegt de literatuur hierover en welke ontwikkelingen zijn er eigenlijk binnen Nederland en binnen Parlan op dit gebied?
En wat verstaan wij als Parlan eigenlijk onder de term Parallel Ouderschap. Wat bieden wij aan, op welke manier?
En hoe communiceren we daarover naar cliënten en verwijzers?

Het expertnetwerk Kind & Scheiding heeft zich afgelopen halfjaar verdiept in dit onderwerp en vanuit daar een beleidsstuk geschreven voor Parlan. Graag willen wij onze bevindingen met jullie delen en laten weten voor welke richting we momenteel kiezen.

Doel & inhoud
Het webinar heeft als doel om de uitvoerende hulpverleners die werken met complexe scheidingsproblematiek een kader te geven hoe om te gaan met de term ‘Parallel Ouderschap’. Wat verstaan we eronder en wanneer kies je bijvoorbeeld voor een aanpak vanuit Parallel Ouderschap? En waar je kies dan eigenlijk voor? Hoe onderscheid het zich van andere werkwijzen. Is Parallel Ouderschap bijvoorbeeld hetzelfde als het (tijdelijk) individueel begeleiden van ouders? Het webinar gaat ook in op áls er gekozen wordt voor een aanpak vanuit Parallel Ouderschap, waar je vooraf op moet letten en helderheid over moet krijgen. Maar ook hoe je kinderen bij een traject kan betrekken. We gaan ook in op hoe we met cliënten en verwijzers kunnen communiceren over dit onderwerp. Tenslotte willen we met jullie bespreken hoe we de komende tijd ons op dit onderwerp willen blijven ontwikkelen en jullie input daarvoor kunnen gebruiken.
Qua verwachtingsmanagement: Het webinar gaat niet zozeer in op de bespreking van 1 bepaalde werkwijze en geeft dus ook geen concrete handvatten voor het voeren van gesprekken met ouders.

Voor wie
Dit webinar is bedoeld voor mensen die bij Parlan werken met scheidingsproblematiek en/of die te maken hebben met de term Parallel Ouderschap in hun werk bij Parlan.
Maar ook andere geïnteresseerden binnen Parlan die graag meer willen weten over dit onderwerp, zijn van harte welkom om aan te sluiten.
Het kan dan wel zijn dat je mogelijk wat voorkennis over het onderwerp mist, maar als je dat niet erg vindt, volg het gerust!

LET OP: Dit webinar is niet opgenomen in het opleidingsplan van Parlan. Dat betekent dat je zelf de keuze kunt maken om het webinar te volgen, maar dat dit niet ten koste mag gaan van de tijd voor cliënten.

Over de trainer

Ellemieke Moser

Ellemieke Moser is als gedragswetenschapper verbonden aan het ambulante team van Parlan in de regio Alkmaar. Daarnaast is zij voorzitter van het expertnetwerk Kind en…

Lees meer »

Over de trainer

Annemieke Meijer

Annemieke Meijer is jeugdzorgwerker bij het ambulante team van Parlan Jeugdhulp in West-Friesland. Zij is SCHIP behandelaar en tevens lid van het expertnetwerk Kind en…

Lees meer »

Aankomende trainingen

05 juni 2023 ...
€679 33,5
Beroep
Beschermjassen

Terwijl je in dialoog bent met de ander is het makkelijk om zwart wit te denken. Beschermjassen inspireert…

bekijk deze training
06 juni 2023 ...
€0 4
Gezin
Basistraining Kind en Scheiding voor jeugdzorgwerkers Daghulp

In deze basistraining staat het werken met kinderen en hun gescheiden ouders centraal. Scheidingsproblematiek is er in verschillende…

bekijk deze training
19 juni 2023 ...
€0 4
Gezin
Basistraining Kind en Scheiding voor gezinshuisouders

In deze basistraining staat het werken met kinderen en hun gescheiden ouders centraal. Scheidingsproblematiek is er in verschillende…

bekijk deze training