Themabijeenkomst Positief opvoeden voor pleegouders van Parlan

De  eerste themabijeenkomst van dit jaar wordt verzorgd door Kitty de bruin en Margot de Bree, intensieve pleegzorgbegeleiders bij Parlan.

Vanuit de Pleegouderraad kwam de vraag om een thema avond te organiseren met als onderwerp "positief opvoeden". Wat werkt wel, wat werkt niet? Mijn pleegkind reageert soms zo anders dan wat ik gewend ben. Straffen werkt echt niet, hoe kan dat? Welke tips zijn er om uit een negatieve spiraal te komen? Hoe zorg ik voor meer gezellige momenten in huis en hoe verstevig ik onze band?

Deze avond proberen we antwoord te geven op deze vragen. Er bestaat geen quick fix, geen wondermiddel. Maar laat je vooral inspireren en pik eruit wat bij jou en je pleegkind past! Met tips vanuit methodes zoals "zorgen voor getraumatiseerde kinderen", Pleegouders Versterken in Opvoeden en Theraplay. 

Stel je vragen vooraf zodat we eventueel ons programma nog aan kunnen passen aan de meest actuele vraagstukken. 

Deze bijeenkomst vindt wederom digitaal plaats gezien de hoge opkomst bij de digitale bijeenkomsten vorig jaar. U kunt dus deelnemen vanuit huis.

Let op: Bij hotmail e-mailadressen komt onze mail niet altijd aan. Als je ook een ander e-mailadres hebt, is het handig om dat door te geven. 

Over de trainer

Kitty de Bruin

Theraplay & VIB- G & (pleeg) ouder begeleider

Lees meer »

Over de trainer

Margot de Bree

Intensieve pleegzorgbegeleider, Vib-g(ehechtheid) , PVO Sim en Geweldloos Verzet

Lees meer »

Aankomende trainingen

05 juni 2023 ...
€679 33,5
Beroep
Beschermjassen

Terwijl je in dialoog bent met de ander is het makkelijk om zwart wit te denken. Beschermjassen inspireert…

bekijk deze training
06 juni 2023 ...
€0 4
Gezin
Basistraining Kind en Scheiding voor jeugdzorgwerkers Daghulp

In deze basistraining staat het werken met kinderen en hun gescheiden ouders centraal. Scheidingsproblematiek is er in verschillende…

bekijk deze training
19 juni 2023 ...
€0 4
Gezin
Basistraining Kind en Scheiding voor gezinshuisouders

In deze basistraining staat het werken met kinderen en hun gescheiden ouders centraal. Scheidingsproblematiek is er in verschillende…

bekijk deze training