Onderzoekend en Ontwerpend spelen

Deze workshop gaat over de inhoud van de inspiratiemap Onderzoekend en Ontwerpend spelen. De praktische lesideeën hebben in de groep hun waarde voor peuters en kleuters bewezen. Dit is een zeer veelzijdig en breed in te zetten inspiratiemap, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen, toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Allereerst een korte presentatie over de theorie uit de map en daarna gaan we zelf aan de slag met een aantal activiteiten. De activiteiten zijn gerelateerd een wetenschap en technologie bij het jonge kind (peuters en kleuters) uitgaande van materialen waar je makkelijk aan kan komen en laagdrempelig (dus je hoeft geen wetenschappelijke of technische achtergrond te hebben).

Door het zelf doen van de activiteiten kom je er achter wat het van jou zou vragen bij het uitvoeren van deze activiteiten in je werk (bijvoorbeeld welk materiaal zet je in, welke vragen stel je aan kinderen).

Edith Louman (hogeschooldocent Wetenschap en technologie) en Claudia Verdu (leerkracht basisonderwijs), Petra Telder (leerkracht en techniekcoördinator basisonderwijs), Martijn Weesing (leerkracht basisonderwijs hogeschooldocent Wetenschap en technologie) hebben deze inspiratiemap samen met Nanda Zonjee samengesteld. Een van hen zal ook een van de workshopleiders zijn. 

De inspiratiemap is gratis te downloaden op de website: www.Iederkindeentalent.nl

Over de trainer

Nanda Zonjee

Nanda Zonjee is leerkracht van een kleutergroep. Tevens is zij techniek coördinator van Basisschool Benedictusschool in Heiloo.

Lees meer »

Aankomende trainingen

06 september 2021 ...
€679 33,5
Beroep
Beschermjassen

Terwijl je in dialoog bent met de ander is het makkelijk om zwart wit te denken. Beschermjassen inspireert…

bekijk deze training
07 september 2021 ...
€199 8
Jeugd GGZ
#Suicide voorkomen – bij jongeren

Uit onderzoek blijkt dat suïcidaal gedrag nog moeilijk wordt herkent, hulpverleners en de omgeving vaak wel een onderbuikgevoel…

bekijk deze training
13 september 2021 ...
€399 21
Beroep
Oplossingsgericht werken – De sleutel naar toekomstperspectief

“ In alle gesprekken die ik tot nu toe heb gehad met mijn client gaat het steeds over…

bekijk deze training