Onderzoekend en Ontwerpend spelen

Deze workshop gaat over de inhoud van de inspiratiemap Onderzoekend en Ontwerpend spelen. De praktische lesideeën hebben in de groep hun waarde voor peuters en kleuters bewezen. Dit is een zeer veelzijdig en breed in te zetten inspiratiemap, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen, toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Allereerst een korte presentatie over de theorie uit de map en daarna gaan we zelf aan de slag met een aantal activiteiten. De activiteiten zijn gerelateerd een wetenschap en technologie bij het jonge kind (peuters en kleuters) uitgaande van materialen waar je makkelijk aan kan komen en laagdrempelig (dus je hoeft geen wetenschappelijke of technische achtergrond te hebben).

Door het zelf doen van de activiteiten kom je er achter wat het van jou zou vragen bij het uitvoeren van deze activiteiten in je werk (bijvoorbeeld welk materiaal zet je in, welke vragen stel je aan kinderen).

Edith Louman (hogeschooldocent Wetenschap en technologie) en Claudia Verdu (leerkracht basisonderwijs), Petra Telder (leerkracht en techniekcoördinator basisonderwijs), Martijn Weesing (leerkracht basisonderwijs hogeschooldocent Wetenschap en technologie) hebben deze inspiratiemap samen met Nanda Zonjee samengesteld. Een van hen zal ook een van de workshopleiders zijn. 

De inspiratiemap is gratis te downloaden op de website: www.Iederkindeentalent.nl

Over de trainer

Nanda Zonjee

Nanda Zonjee is leerkracht van een kleutergroep. Tevens is zij techniek coördinator van Basisschool Benedictusschool in Heiloo.

Lees meer »

Aankomende trainingen

05 oktober 2021 ...
€329 0
Cultuur
Straatcultuur

In de praktijk kan je als professional in aanraking komen met jongeren die criminele activiteiten verrichten en/of op…

bekijk deze training
11 oktober 2021 ...
€199 10
Jeugd
Mediawijsheid – (ben jij Digibe(e)t-er)

De meesten van ons zijn aardig op de hoogte of denken dat ze aardig op de hoogte zijn…

bekijk deze training
11 oktober 2021 ...
€399 22
Jeugd GGZ
Meldcode; huiselijk geweld en signaleren kindermishandeling

Vanaf 1 januari 2019 wordt er verplicht gewerkt met de ‘’Verbeterde Meldcode’’. De wet Meldcode geldt voor verschillende…

bekijk deze training