Kennisdelingsbijeenkomst Week van de Pleegzorg

Elk kind zo thuis mogelijk laten opgroeien. Een opdracht waar we gezamenlijk invulling aan geven. We gunnen elk kind een liefdevolle en veilige thuisomgeving. Als dat onvoldoende lukt bij de eigen ouders dan gunnen we zoveel mogelijk kinderen een plekje in een ander gezin. 

De pleegzorgaanbieders in Noord-Holland organiseren tijdens de week van de pleegzorg gezamenlijk activiteiten waarbij pleegzorg centraal staat. Het gaat om wervende activiteiten en activiteiten waarbij we pleegouders in hun kracht zetten.

Voor onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners organiseert Parlan we tijdens ‘de Week van de pleegzorg’ een kennisdelingsbijeenkomst. Het delen van kennis en ervaring versterkt onze samenwerking en innovatie.

De visie van Parlan is dat kinderen het recht hebben op een thuis. Een thuis waar zij zo normaal mogelijk opgroeien, in een huiselijke sfeer. Dit botst soms met de behoefte van hulpverleners om zicht te hebben op de veiligheid. Hoe gaan we hier mee om? Wat kunnen en willen we wel en niet doen? Daarover willen we in gesprek met onze ketenpartners. We zijn hierbij nieuwsgierig naar de visie van mensen uit diverse disciplines, zoals wijkteammedewerkers, jeugdbeschermers, beleidsmedewerkers bij gemeenten, wethouders en raadsleden.

Deze bijeenkomst wordt geboden door:

Over de trainer

Francien Engelhard

Francien Engelhard is Inhoudelijk Directeur bij Parlan. Zij is verbonden aan de zorglijn Wonen, waar alle verblijfsafdelingen van Parlan toe behoren. Daarnaast is zij GZ-psycholoog.

Lees meer »

Over de trainer

Lissy van ’t Voort

Lissy van 't Voort is beleidsadviseur bij Parlan. Zij is verbonden aan de zorglijn Wonen, waar alle verblijfsafdelingen van Parlan toe behoren. Lissy houdt zich…

Lees meer »

Aankomende trainingen

02 oktober 2023 ...
€679 33,5
Beroep
Beschermjassen

Terwijl je in dialoog bent met de ander is het makkelijk om zwart wit te denken. Beschermjassen inspireert…

bekijk deze training
02 oktober 2023 ...
€170 6,5
Jeugd
De geit en zijn vriendjes

Hoe communiceer jij als professional gemakkelijker met kinderen, een gezin, ouders of systeem? In antwoord op deze vraag…

bekijk deze training