De geit en zijn vriendjes

Hoe communiceer jij als professional gemakkelijker met kinderen, een gezin, ouders of systeem? In antwoord op deze vraag ontwikkelde Peter Janssen de methode ‘De Geit en zijn vriendjes’.

Met ‘De Geit en zijn vriendjes’ leren mensen zichzelf en de omgeving te karakteriseren met dierenplaatjes. Met behulp van dieren maken zij hun emoties en de diepere laag daaronder beter verstaanbaar. Hierdoor valt de druk van ‘het gesprek’ weg en kunnen zij zich eenvoudiger open stellen!

Oók voor volwassenen en adolescenten! Inmiddels is gebleken dat deze leuke methodiek zeer bruikbaar is voor de leeftijd 4-99. Het is zinvol voor iedereen die met mensen werkt op leer-, coachings- of therapeutisch vlak.

Vijf jaar geleden ben ik zelf begonnen om op deze manier te werken. Dit werkte zo goed dat ik na twee jaar deze leuke en effectieve manier van werken met collega’s ben gaan delen. Meer dan 200 (!) professionals zijn momenteel getraind in ‘De Geit en zijn vriendjes’ en werken er mee in hun praktijk van alledag.

Inmiddels heeft ‘De Geit en zijn vriendjes’ ook een ontwikkeling doorgemaakt. Met de diversiteit aan professionals van uiteenlopende werkvelden werd ‘De Geit’, naast betekenisvolle gesprekken met kinderen, ook ingezet in gezinnen, bij volwassenen, bij intervisie. En wat bleek. Ook hier had deze methodiek het prima naar zijn zin. Vandaar dat met de onlangs verschenen 3e druk van deze methode op de achterkant de lezen staat: Voor 4 – 99 jaar.

Ik nodig je graag uit om jezelf te hierin vaardig te maken tijdens een training. In een bijeenkomst van 4 uur neem ik je mee van de theoretische fundering naar de praktische uitvoering in de verschillende varianten.

Na succesvol doorlopen van de training krijgt de deelnemer de kaarten behorende bij de methode mee naar huis. 46 dieren afbeeldingen met beschrijvingen en twee vragensets. Een vragenset over de persoon zelf en een vragenset over de persoon en diens netwerk.

Inhoud van de training:

  1. Introductie. Op een passende manier kennis maken met elkaar. Achtergrond & voorbeeld casus. 
  2. Het fundament. Kennis maken met de methodische bouwstenen van deze manier van werken op een interactieve en ervaringsgerichte manier. 
  3. Bezig met het kaartspel De Geit en zijn vriendjes. (Elke deelnemer krijgt na afloop van de training een kaarten set met 46 dierenafbeeldingen inclusief beschrijving, twee vragensets en de handleiding mee naar huis)
  4. Evaluatie, toets en certificaat.
  5. Afsluiting en (hoe) verder… 

Belangrijk: Lees ter voorbereiding dit artikel.

Deze training wordt aangeboden door: 

Over de trainer

Peter Janssen

Peter Janssen is trainer, opvoedadviseur, psycholoog en bedenker van de methodiek om te praten met kinderen, ‘De Geit en zijn vriendjes’. Vanuit zijn achtergrond in…

Lees meer »

Aankomende trainingen

05 oktober 2021 ...
€329 0
Cultuur
Straatcultuur

In de praktijk kan je als professional in aanraking komen met jongeren die criminele activiteiten verrichten en/of op…

bekijk deze training
11 oktober 2021 ...
€199 10
Jeugd
Mediawijsheid – (ben jij Digibe(e)t-er)

De meesten van ons zijn aardig op de hoogte of denken dat ze aardig op de hoogte zijn…

bekijk deze training
11 oktober 2021 ...
€399 22
Jeugd GGZ
Meldcode; huiselijk geweld en signaleren kindermishandeling

Vanaf 1 januari 2019 wordt er verplicht gewerkt met de ‘’Verbeterde Meldcode’’. De wet Meldcode geldt voor verschillende…

bekijk deze training