Basistraining Kind en Scheiding voor jeugdzorgwerkers verblijf

In deze basistraining staat het werken met kinderen en hun gescheiden ouders centraal. Scheidingsproblematiek is er in verschillende vormen en maten. Wat alle scheidingen van ouders gemeenschappelijk hebben, is dat een kind hier altijd mee wordt belast. In het werken met kinderen binnen de jeugdzorg is het dan ook van belang om aandacht te hebben voor hetgeen de scheiding voor een kind en diens ouders betekent.

Hiervoor is het in eerste instantie belangrijk om als hulpverlener bewust te zijn hoe vaak het voortkomt dat ouders van kinderen uit elkaar gaan en wat de gevolgen hiervan voor een kind (kunnen) zijn. Een scheiding brengt namelijk extra ontwikkeltaken met zich mee voor een kind, die van invloed (kunnen) zijn op de begeleiding die het kind ontvangt vanuit de jeugdzorg. Daarnaast kan vanwege het juridische aspect het contact als hulpverlener met de gescheiden ouders er anders uitzien. Zeker wanneer de scheiding er grillig aan toe gaat en de samenwerking en communicatie tussen en met ouders gespannen verloopt.

In de training is aandacht voor deze elementen, waarin naast bewustwording ook vooral aandacht is voor het concreet bespreken van de do's en dont's binnen het werken met kinderen en hun gescheiden ouders. Gezien de toename in het aantal scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk dat jeugdzorgwerkers en behandelaren beschikken over voldoende basiskennis rondom dit thema. Naast het opdoen van kennis wordt in de training aandacht besteedt aan de toepassing in de eigen praktijk. 

Deze training wordt geboden door de verschillende leden van het expertnetwerk Kind en Scheiding.

LET OP: Deze training is alleen bedoeld voor medewerkers van Parlan


Aankomende trainingen

02 oktober 2023 ...
€679 33,5
Beroep
Beschermjassen

Terwijl je in dialoog bent met de ander is het makkelijk om zwart wit te denken. Beschermjassen inspireert…

bekijk deze training
02 oktober 2023 ...
€170 6,5
Jeugd
De geit en zijn vriendjes

Hoe communiceer jij als professional gemakkelijker met kinderen, een gezin, ouders of systeem? In antwoord op deze vraag…

bekijk deze training